Забележителности

Несебър

Обгърнат около история и море, Несебър е един най-древните градове в Европа. Известен факт е, че през годините морските вълнения са отнели близо една трета от територията на града, а днес останки от крепостни стени могат да се намерят на 90м от брега. Благодарение на изобилието от добре съхранени исторически паметници, Несебър е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Постройките в града са от различни епохи, като най-старите от тях са на повече от 1500 години.

Свети Влас

Свети Влас е градче, намиращо се в тих и спокоен залив на южното Черноморие и приклещен в последните висоти на Стара Планина, преди тя да изчезне в намиращия се наблизо нос Емине. Уникалното местоположение на града, което съчетава в себе си чистият и свеж въздух на планината с топлия, влажен морски бриз, го прави любимо място за почивка на всяко поколение.

Бургас

Бургас е известен като един от най-обичаните градове в България, пейзаж от красиви гледки, намиращ се само на 36км от к.к. Слънчев Бряг и 380км от София. Градът лежи под един от най-оживените прелетни пътища на птиците в Европа „Виа Понтика“, което прави небето над него неповторима гледка за окото. Само за един миграционен сезон над града минават над 200хил. бели щъркела и близо 150хил. хищни птици. Освен оживените полети на птици над града, в Бургас се намира и най-големия „СПА център“ на открито. Басейните с лечебна кал и луга могат да бъдат открити в южната част на Атанасовското езеро и благодарение на тях често могат да се срещнат разхождащи се хора, покрити от глава до пети в черната лековита кал и луга.

Морската градина

Морската градина на Бургас разкрива уникална гледка към Стария плаж и известният мост на Бургас, който влиза 300 метра навътре в Черно море. Благодарение на усилията на един млад и амбициозен градинар на име Георги Духтев, днес в Морската градина има стотици видове растения, някои от които са пътували хиляди километри, за да бъдат в нея, а най-старата част на градината е обявена за паметник на парковото изкуство. Тук всеки може да намери нещо за себе си- уютни беседки, пейки с гледка към спокойното море, пеещи фонтани, прясно приготвена морска храна както и музика, звучаща от различните събития в Летния театър.

Mall Galleria Бургас

Мол Галерия е първият такъв в града и освен това е първият зелен търговски център в България, който е сертифициран по американската система за устойчивост LEED. Разположен на 35 000кв.м. площ, молът посреща шопинг любителите от понеделник до неделя между 10:00 и 21:00 като им предлага на разположение множество търговски обекти и развлечения.