Несебър

Само на 8 км от ТУИ БЛУ Невис Резорт, гостите ни имат възможнастта да посетят едно от най-магнетичните градчета в България. 

 Несебър е разположен върху малък остров, който e вързан със сушата с провлак и един от най-старите градове в Европа и най-богат на архитектурни паметници от средновековието в България. Наследник е на древното тракийско селище Mesebria и не случайно е включен в списъка на Юнеско. Несебър се отличава с широки плажове, търговска алея, разнообразие от романтични ресторатчета, разположени по брега на морето и разкриващи невероятна гледка, а Старият Несебър завладява с уникална архитектура и древна история. 

Нашите съвети:

  • Подарете си разходка с влакче или лодка до Несебър 
  • Разходете се по уличките и разгледайте къщите  с уникален дизайн и стара българска архитектура;
  • Разгледайте останките от Римско време, Археологическия музей, православните храмове, съхранени от древни времена и старата Вятърна мелница 
  • Не пропускайте възможността да опитате местни специалитети, включително  прясна риба и морски дарове. Старите рибари са известни със своята рибена чорба, която присъства в менюто на повечето ресторанти в Несебър. 
  • Насладете се на красотата на залязващото слънце  – уловете романтиката на залеза и я запечатайте в снимки, които ще ви носят топли спомени.